Лампард: Ман Сити е най-добрият отбор в света
Временният мениджър на Челси Франк Лампард похвали най-близкия съперник от Висшата лига Манчестър Сити, разкривайки също така, че се е опитал да подпише с нападателя на Сити Ерлинг Холанд, докато е бил в Залцбург.
"Не знам дали Манчестър Сити е най-великият отбор в историята, но те имат фантастичен отбор от доста време насам. Тяхната сила е стабилността. В този смисъл те се доближават до нивото, на което може да се говори за статус на най-великия отбор. Когато са във формата, в която са сега, никой няма да тръгне срещу тях доброволно. Мисля, че те са най-добрият отбор в света в момента.
Холанд? Изпитвам голямо уважение към този играч. Опитах се да го доведа в Челси, когато бях мениджър на "сините" последния път. Много исках да го получа, но явно нямаше как да стане. Нивото на Холанд вече бе очевидно, когато играхме срещу неговия Залцбург. Обичам да се наслаждавам на играта на играчи от това ниво. Разбира се, имате нужда от специален план, работеща идея, за да неутрализирате Холанд, но играчи от това ниво могат да направят всичко по всяко време в играта", заяви Лампард.
Припомняме, че мачът от 37-ия кръг на английската Висша лига, в който Манчестър Сити ще играе у дома с Челси, ще се проведе в неделя, 21 май. "Гражданите" оглавяват таблицата с 85 точки от 35 мача и могат да спечелят титлата, ако победят "сините". Челси е на 11-о място (43).
- Челси ще използва понижението при Вила
- Челси с четвърта поредна победа в Европа
- Кукурела: Челси е малко далече от топ отборите
- Мареска: Това е важна победа
- Челси с успех в Лестър (видео)
- Ювентус се интересува от Чилуел
- Мареска: Връзката Палмър – Фелиш е цел за бъдещето
- Рийс Джеймс отново е с контузия
ЗА АВТОРА
Николай Стоянов Гавазов е роден на 16 август 1967г. в град Пловдив. Завърша висшето си образование във Велико Търново, специалност история и педагогика, а по-късно учи психология. Започва като журналист по политически теми, работил е за вестник „Нов Живот”, както и за няколко сайта. От 2008 г. се отдава на футбола. [...]