Трансферни новини за 01.06


Н. Гавазов

От днес, летният трансферен прозорец е официално отворен. До 31 август футболните клубове ще могат да купуват и продават играчи, а ние ще станем свидетели на всякакви спекулации и слухове, сензационни изказвания и много движение от страна на агентите на играчите. Какво се случва на Острова и каква е динамиката през изминалия ден, FUTBOL TV ще се опита да я обобщава и предоставя на вниманието на своите читатели.

- 27-годишният защитник на Фулъм и Република Ирландия Стивън Кели потвърди, че в търсене на повече игрова практика, ще напусне през лятото "Крейвън Котидж".

- Арсенал се намира близо до подписване с поредната бъдеща звезда -15-годишният шведски полузащитник на Ньорчьопинг Кристофър Олсон . По-рано младият играч вече представляваше лондончани в турнирите на деца, а сега на "Емирейтс" най-накрая ще го вземат окончателно под крилото си.

- Двама ключови играчи на Астън Вила Ашли Йънг и Стюърт Даунинг направиха повече от ясен намек за това, че през следващия сезон те искат да играят на „по-голяма сцена", споделяйки, че мечтата им е да се реализират в Шампионска лига.

- Спекулациите за предстоящото отпътуване на френския халф Самир Насри от Арсенал се засилиха днес, след като стана известно, че двете страни не могат да се споразумеят за финансовите условия предлагани на играча в новия му 5-годишен договор. Предполага се, че Арсенал е готов да предложи заплата от 90 000 паунда на седмица, докато Насри настоява за 110 000 в британска валута - толкова, колкото получава и капитанът Сеск Фабрегас.

- Друг играч, който е свързан с възможно преминаване в Ливърпул е 22-годишното крило на Монако и националния отбор на Камерун Бенджамин Муканджо.

- Младата сензация на Андерлехт и националния отбор на Белгия Ромел Лукаку за когото претендира Челси заяви, че решението за бъдещето си ще вземе след предстоящия квалификационен мач за Евро 2012 срещу Турция.

- 24-годишният защитник Нюкасъл Юнайтед Дани Симпсън скоро ще подпише нов договор с клуба. Предполага се, че новото споразумение ще е за 5 години.

- 32-годишният полузащитник на Хъл Сити Джими Булард потвърди появилите се в началото на седмицата информация за евентуално преминаване на "Норич".

"Искам отново да играя през следващия сезон футбола и ако това се случи във Висшата лига, ще бъде нещо невероятно. Норич е един клуб, който по блестящ начин повиши своя класен статут.


- Мениджърът на Норич Пол Ламбърт потвърди, че трима футболисти на отбора не влизат в плановете му и могат спокойно да си тръгнат. Това са Аско, Хил и Хабергам.

- Уейн Рууни смята, че през лятото Сър Алекс ще привлече в отбора много млади играчи, които ще помогнат на тима да се конкурира успешно с Брселона.

- Руснакът Жирков ще напусне Челси, заради липса на игрова практика.


- Астън Вила смята да привлече на мястото на Жерар Улие сегашния наставник на Фулъм Марк Хюз.

 

82