Официално: Скоулс обяви края на кариерата си като футболист


Н. Гавазов

36-годишният полузащитник на Манчестър Юнайтед Пол Скоулс обяви края на своята състезателна кариера, съобщи официалният сайт на „червените дяволи". Както стана ясно вчера, легендарният играч е взел решение да приключи с футбола като играч още на 14 май, но е бил помолен от ръководството на шампионите на Англия да изчака финала в Шампионската лига и след това да съобщи за намерението си.

Дебютирайки за първия отбор на Юнайтед през далечната 1994 година, до този момент Скоулс изигра 676 мача на клубно ниво и последният за него стана загубеният двубой срещу Барселона в събота вечер.

Кариерата на полузащитника се оказа много дълга и повече от успешна. Съвсем разбираемо е, че Сър Алекс продължава да цени Пол и не желае да се раздели напълно с бившия вече футболист, поради което Скоулс ще влезе в треньорския щаб на „червените дяволи".

„Това решение го взех много трудно, но смятам, че сега е момента да сложа край на кариерата си. Не обичам да си играя с думите, но мога честно да кажа, че да играя футбол - това е всичко, за което съм мечтал. Такава успешна и продължителна кариера в Юнайтед - това мие наградата. Да бъда част от отбора и да помогна на отбора да спечели рекордната 19-та титла за мен се превърна в огромна привилегия", заяви Скоулс.

„Искам да благодаря на феновете за тяхната невероятна подкрепа в продължение на толкова много години. Благодарен също на треньорите и на всички онези играчи, с които бяхме заедно през годините. Но най-вече искам да благодаря на Сър Алекс за това, че е велик треньор. От първия ми ден в клуба пред мен винаги вратата беше отворена и аз знаех, че под негово ръководство ще спечелим много трофеи", допълва легендата.

Точната роля на Скоулс в треньорския щаб все още не е ясна. Най-вероятно той ще работи с резервите, където ще замени Солскяр. Освен това, прощалният мач на Пол ще бъде през август.

 

113