Джерард се подигра на Юнайтед


Н. Гавазов

Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард изглежда ще продължи да предизвиква разрив между феновете на Англия, след като той бе уловен от репортери да празнува загубата на Манчестър Юнайтед срещу Барселона във финала на Шампионската лига в събота вечер, съобщава Daily Star. Снимките, които по-късно се появиха по страниците на английския печат показват звездата как се опитва да предизвика историческия си съперник, показвайки петте си пръста - колкото победи имат „мърсисайдци" в Европа.

По такъв начин, Джерард и неговите приятели сложиха още сол в раната на Юнайтед, а актьора Макгратън дори написа в Twitter: „Стиви Джи напомня на света, че в Истанбул ние спечелихме нашата пета купа. Ливърпул е най-великият клуб в света!".

След това той се подигра и с Майкъл Оуен: „Послание от капитана до Майкъл Оуен. Ако не можеш да победиш, тогава трябва да се присъединиш към нас. 5 победи тук! А ти имаш само 0!"

Както е известно, след като Барселона спечели своята четвърта купа на Европа, Манчестър Юнайтед остана с три трофея - с два по-малко от Ливърпул, като явно това е утешението на "мърсисайдци" за 19-тата титла на "червените дяволи", както и от невъзможността да победят в Англия вече повече от 20 години.

Днес обаче, на лагер-сбора на националния отбор на Англия Джерард ще трябва да обяснява на Рууни, Карик и Фърдинанд какви ги е вършил.

От Юнайтед последва незабавна реакция на случката, откъдето заявиха, че е „доста тъжно да се наблюдават подобни сцени".

„Всеки разбира съперничеството между Юнайтед и Ливърпул, но да бъдеш заловен да злорадстваш, докато колегите ти са тъжни е аматьорско. Това провокира омраза между феновете. И тя няма да бъде изобщо добра за духа в националния отбор. Фърдинанд, Карик и Рууни вече са бесни", заяви източник на изданието от клуба на „червените дяволи".

 

146