Бербо: Харесва ми да вкарвам голове и да радвам феновете


Н. Гавазов

Българският нападател на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов получи „Златната обувка" за най-добър голмайстор на Висшата лига на Англия за сезон 2010/11. Както е известно, българинът отбеляза 20 гола през сезона и раздели престижната награда с аржентинеца Карлос Тевес. В интервю за официалният сайт на шампионите, Митко заяви, че се надява да продължи да помага на „червените дяволи" с головете си.

„Аз много се радвам, че получавам тази индивидуална награда. Да завършиш сезона, макар и поделяйки си званието най-добър голмайстор в най-доброто първенство в света е огромна чест и аз винаги ще се гордея с нея. На мен ми харесва да вкарвам голове и да доставям удоволствие на запалянковците. Надявам се, че през следващия сезон това отново ще ми се отдаде", заяви Бербо.

„Но най-важното е, че аз се чувствам щастлив, знаейки че головете ми помогнаха на отбора да бъде победил във Висшата лига на Англия. През тази година ние влязохме в историята, спечелвайки 19 титла и това е прекрасно чувство - да стана част от това постижение. Личният приз е хубаво нещо, но той не значи нищо, ако ти не си спечелил трофей с отбора. Искам да благодаря на феновете на Юнайтед за подкрепата им и разбира се, на своите партньори в отбора, които облекчават моята задача, помагайки ми да се наслаждавам на своята игра за клуба и едновременно с това да вкарвам голове", добавя Митко.

 

175