Сити даде зелена светлина за трансфера на Адебайор в Реал


Н. Гавазов

Английският Манчестър Сити даде зелена светлина на трансфера на тогоанския си нападател Емануел Адебайор в Реал Мадрид, съобщава новината Marca. Както е известно, от януари до края на сезона футболистът игра под наем за Кралския клуб и остави добри впечатления от играта си, което накара Жозе Моуриньо да поиска подписване на дългосрочен договор с нападателя.

Португалският специалист обаче се сблъска с две трудности едновременно: първата бе високата заплата на Адебайор, а втората сумата от 17 милиона евро, която „гражданите" поискаха за своя играч.

Тогоанският футболист не един път заяви, че иска да остане и продължи кариерата си на „Бернабеу" и в последствие бе убеден от своя агент да се съгласи на намаляване на заплата си, което и стори.

В същото време обаче Сити отказваше да се раздели със своя играч за сума по-малка от 17 милиона евро, което доведе до там преговорите за евентуален трансфер на Адебайор в Реал Мадрид да бъдат прекратени и по нищо не изглеждаше, че те ще бъдат възобновени отново. Днес най-изненадващо за всички, Сити е обявил, че ще намали стойността на нападателя с 10 милиона евро, като по такъв начин отваря отново преговорите за преминаването му на „Бернабеу".

Според специалистите, „гражданите" и при тази сума ще извлекат полза, защото годишната заплата на футболиста е 7 милиона паунда - твърде висока за играч, който няма да играе.

 

250