Фулъм ще играе в Лига Европа


Н. Гавазов

Отборът на Фулъм ще играе в Лига Европа през следващия сезон. Това стана възможно благодарение на второто място, което заема тима в националната класация за Fair Play. Новината бе съобщена официално от ръководството на Висшата лига на Англия. Победител във въпросната класация е Челси, който обаче вече си е осигурил място в Шампионската лига през следващия сезон. При това положение, от допълнителната квота, която УЕФА отпусна на Англия по показателя „феър плей", се възползва следващия тим - в случая това са „котиджърс".

Имаше съмнения, че заради червения картон на Золтан Гера от Фулъм в последния кръг срещу Арсенал, Блекпул може да изпреварят отбора на Марк Хюз, но в крайна сметка това не стана факт и по такъв начин бе избегнат прецедента два отбора от Чемпиъншип да представят Англия в Лига Европа, след като там ще участва Бирмингам.

"Фулъм завърши с най-предно класиране по феър плей от отборите, които все още не си бяха осигурили място в евротурнирите през следващия сезон. Поради това клубът ще получи допълнително място на Англия за тези турнир в надпреварата Лига Европа през сезон 2011/2012.

 

94