Блекпул се разпада


Н. Гавазов

Изпадналият от Висшата лига на Англия Блекпул е пред разпадане, твърдят английските медии тази сутрин. Според Daily Mail, капитанът на „мандарините" Чарли Адам е поискал да напусне отбора, за да продължи да се състезава в отбор от Премиършип, с което нанесе сериозен удар по амбициите на Йън Холуей да задържи своя водещ играч на „Блумфийлд Роуд".

Независимо от своята ярка игра през сезона, Адам не успя да предотврати изпадането на Блекпул. Вчера ръководството на клуба се опита да активира опция в договора му, която ще го удължи с още 12 месеца, но шотландеца даде да се разбере, че няма намерение да го прави.

„Аз искам да играя футбол, но за всички е очевидно, че Висшата лига на Англия е върха всичко и аз искам да бъда там", заяви Адам в интервю за Sky Sports след мача на националните отбори на Шотландия и Уелс в рамките на Купата на нациите в Дъблин, в който той беше един от най-добрите футболисти на терена и даде приноса си за победата на своите с 3:1.

В същото време, днес стана ясно, че отбора воден от Холуей ще бъде напуснат от защитниците Койд, Карни, Сбаи, от полузащитниците Мартин, Анди Рийд и Демонтяк, както и от нападателя Джейсън Юел.

Отделно от това, Холуей взе решение да се раздели с вратарите Рачубка и Кингс, защитника Удуардс, който игра под наем в Норич и нападателя Херууд.

 

100