Бенитес обясни провала си в Евертън
Испанският треньор Рафаел Бенитес обясни провала си в Евертън през миналия сезон.
След като пое Евертън през лятото на 2021 г. и получи тригодишен договор, Бенитес напусна "Гудисън Парк" шест месеца и половина по-късно през януари 2022 г.
Според Рафаел, той твърде късно е разбрал, че новият му клуб няма възможност да купува играчи поради тежката финансова ситуация и това му е попречило да трансформира "карамелите".
"Когато си тръгнах, исках те да останат [във Висшата лига]. Нямах мисли като "Ще бъда щастлив, ако изпаднат“. Няма начин. Имам много приятели, които са истински фенове на Евертън. Защо да искам да изпаднат? А мърсисайдското дерби е невероятно, истинската атмосфера на дербито.
Решението ми да поема тази работа правилно ли беше? Ще кажа "да“, защото контекстът трябва да бъде взет под внимание. Не получих инвестицията и подкрепата както всеки друг треньор и не го очаквах. Вие може да назовете който и да е треньор и се оказва, че при него са харчили толкова.
Но икономическата ситуация бе такава, каквато беше. По-късно, в последната част на летния трансферен прозорец, разбрах, че не можем да купуваме играчи. Трябваше да го приемем. Очаквах да променим някои неща през януари, но трябваше да продадем някои играчи, за да можем да балансираме състава", заяви Бенитес.
- Клубовете от ВЛ промениха правилата за сделките с асоциирани страни
- Анонс на 12-ти кръг на Висшата лига
- Анонс на 11-ти кръг от Висшата лига
- Фридкин се надява да завърши покупката на Евертън през декември
- Евертън се спаси от загуба срещу Фулъм (видео)
- Карсли обясни защо Пикфорд не игра срещу Финландия
- Кийн: Пикфорд имаше лошо влияние върху отбора
- Евертън и Нюкасъл разделиха точките
ЗА АВТОРА
Николай Стоянов Гавазов е роден на 16 август 1967г. в град Пловдив. Завърша висшето си образование във Велико Търново, специалност история и педагогика, а по-късно учи психология. Започва като журналист по политически теми, работил е за вестник „Нов Живот”, както и за няколко сайта. От 2008 г. се отдава на футбола. [...]