Трансферни новини за 25.05


Н. Гавазов

- Според думите на агента на 28-годишния полузащитник на Нюкасъл Джо Бартън, ръководството на клуба се е отказало от възможността за подписване на нов договор с играча и ще му позволи след като отработи оставащите 12 месеца от сегашния договор да напусне като свободен агент.

- Наставникът на Нюкасъл Алан Пардю потвърди, че бившият защитник на националния отбор на Англия Сол Кемпбъл и финландският нападател Шефки Кук напускат отбора като свободни агенти.

- Селекционерът на националния отбор на Шотландия Крейг Левин очаква, че Чарли Адам в следващия сезон ще се завърне в елита на Англия, признавайки също така, че е останал разочарован от отпадането на „мандарините" в Чемпиъншип.

- На фона на спекулациите за евентуален интерес от страна на Юнайтед към Самир Насри, неговият съотечественик Патрис Евра направи любопитно изявление, в което го посъветва да дойде на „Олд Трафорд".

- Агентът на италианският полузащитник Алберто Акуилани, който през изминалия сезон игра под наем в Ювентус, израси своята увереност, че въпросът с бъдещето на клиента му ще се реши през следващата седмица и оцени шансовете на „бианконерите" да задържат национала на 50%.

- Президентът на Болтън Фил Хартсайд заяви, че клуба е пред мащабни промени.

- Мениджърът на УБА Рой Ходжсън обяви, че няма да продължи договорите с 22-годишния полузащитник Барнс, 30-годишния защитник Мейте и 24-годишния защитник Ейферлооном. В същото време, клубът предлага нов договор на Марек Чех и Роман Беднар.

- Нападателят на Манчестър Юнайтед Майкъл Оуен потвърди, че има намерение да продължи кариерата си на „Олд Трафорд" и смята в близко време да се срещне с мениджъра на тимна Сър Алекс.

- Мениджърът на Манчестър Юнайтед потвърди, че в следващите няколко дни ще подпише с вратаря на Атлетико Мадрид Давид де Хеа.

- Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер, заяви, че през лятото ще бъде по-активен на трансферния пазар и потвърди, че се интересува от услугите на 23-годишния нападател на Реал Мадрид Карим Бензема.

- Челси е готов да възобнови своя интерес към нападателя на Атлетико Мадрид Серхио Агуеро, но от „Стамфорд Бридж" настояват аржентинския национал да се съгласи на намаляване на заплатата си, която в момента е 120 000 паунда. Лондончани са намекнали на агента на играча, че максималната сума, която могат да изплащат на неговия клиент е 100 000 паунда.

- Наставникът на Тотнъм Хари Реднап все още не е загубил надежда да привлече капитана на Уест Хем Скот Паркър, но за да получи праи за трансфер, трябва да се избави от Джърмейн Дженас, от когото се интересува КПР.

- „Шпорите" се готвят да подпишат 34-годишния холандски нападател Нистелрой.

- УБА е готов да влезе в битка с Тотнъм за подписа на вратаря на Бирмингам Бен Фостър.

- Сток Сити е фаворит за подписа на нападателя на Уест Хем Карлтън Коул, от чиито услуги се интересуват също така и УБА, КПР и Нюкасъл.

- Освен това, Сток Сити се интересуват от Борройд, който е с права на свободен агент и в качеството си на такъв напусна Кардиф Сити. Очаква се Джон карю да се завърне в Астън Вила след като изтече срока за който е отдаден под наем, така че в лагера на „грънчарите" ще се освободи място за Ботройд.

- Наставникът на Съндърланд Стив Брус потвърди интереса си към сенегалският нападател на Уест Хем Демба Ба. От услугите на играча, който влезе в спор с пиян фен наскоро, се интересуват също така Астън Вила, Блекбърн и руския Локомотив.

- Мениджърът на Уигън Роберто Мартинес заяви, че ще прекъсне в зародиш всякакви опити да бъдат закупени тримата му водещи футболисти: Н'Зогбиа, Родалега и Джеимс Макарти. Испанският специалист допълни също така, че евентуален компромис би направил само, ако клуба, който ги желае ще играе в Шампионска лига.

 

95