Венгер: Мениджър на годината може да бъде само Сър Алекс


Н. Гавазов

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер няма никакво съмнение, че Сър Алекс Фъргюсън за пореден път заслужава да бъде мениджър на годината и смята, че Манчестър Юнайтед никога не е имал по-големи шансове да победи Барселона във финала на Шампионската лига, който ще се играе на 28 май на „Уембли". Както е известно, на определен етап от сезона изглеждаше, че Арсенал ще успее да задмине старата гвардия на Сър Алекс, но въпреки, че на 1 май „артилеристите" победиха „червените дяволи" с 1:0, лондончани са изправени пред поредната си безплодна кампания.

Венгер смята, че неговият стар съперник напълно заслужава да бъде избран за мениджър на годината.

„Те са на финал в Шампионската лига и те спечелиха титлата. Мениджър на годината може да бъде само Фъргюсън. Когато те играят и в 70-та минута резултата е 0:0, всички знаят, че те ще спечелят, защото подлагат на страхотен натиск съперника си, публиката е зад тях и в крайна сметка завършват при 1:0", заяви Венгер за Sky Sports.

Както е известно, Арсенал победи Барселона в първия осминафинален мач от Шампионската лига, но след това загуби на „Камп Ноу", след като Робин ван Перси бе скандално изгонен. Въпреки, че каталунците отстраниха на полуфинал в същия турнир своя исторически съперник Реал Мадрид, Венгер не вижда причина, поради която Юнайтед да не може да се разправи с отбора на Гуардиола.

„Това, което виждам през последните три седмици е много добър момент да се спечели срещу Барселона. Те изглеждат доста изчерпани, докато Юнайтед изглежда много силен физически. Не съм сигурен дали каталунците ще успеят да се възстановят за мача. Изглеждат ми паднали на колене, така че Юнайтед има много добри шансове", допълва наставника на Арсенал.

 

133