Далглиш: Ще търсим играчи от най-висок калибър


Н. Гавазов

Наставникът на Ливърпул Кени Далглиш заяви, че ще бъде проява на неуважение към сегашния отбор, ако през лятото не бъдат привлечени футболисти от висока класа, като в същото време шотландският специалист не изключи вероятността, че в клуба ще се завърнат някои играчи, които бяха отдадени под наем. Преживявайки труден период под управлението на Хикс и Джилет и за да могат да бъдат обслужвани взетите кредити, „мърсисайдци" се разделиха с някои добри футболисти, а други бяха отдадени под наем.

С идването на новите собственици от Fenway Sports Group през октомври миналата година ситуацията в Ливърпул драстично се промени и не изпитващият финансови проблеми Далглиш смята, че през това лято второстепенни играчи няма да бъдат привличани, а само най-доброто.

„Ние ще търсим играчи от най-висок калибър, защото тези момчета, които сега имам започнаха през януари да показват, че са истински герои. Ще бъде неуважение към тях, ако новите попълнения не са добри. Възможно е това да повлияе на собственото им положение, но играчите очакват тук да дойдат футболисти, които ще направят тима по-добър. Това ще стане и те го знаят добре. Отделно, съществува вероятност да си върнем Акуилани обратно. Винаги съм казвал, че той притежава блестящи качества, но травмите , които го сполетяха направиха кариерата му сложна. Там където играе сега обаче, Алберто се представя повече от добре", заяви за Sky Sports Далглиш.

 

90