Бербо започва титуляр срещу Блекпул


Н. Гавазов

Нападателят на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов ще започне като титуляр за "червените дяволи" в последния им мач за сезона във Висшата лига срещу отбора на Блекпул, съобщи новината официалният сайт на шампиона на Англия. Сър Алекс Фъргюсън потвърди, че той ще избере най-малко половин дузина опитни играчи за мача срещу „мандарините", защото е решил да завърши сезона с победа.

„Има играчи, които се нуждаят от игрова практика. Дарън Флетчър, Пол Скоулс, Андерсон, Димитър Бербатов, Патрис Евра и Ван дер Сар", цитира официалният сайт на Юнайтед думите на Сър Алекс.

Както е известно, вчера мениджърът на Блекпул Йън Холуей подложи на унищожителна критика ръководството на Висшата лига на Англия, за намерението на футболните босове да накажат „червените дяволи", ако Сър Алекс излезе с отслабен състав, предвид предстоящото участие на отбора на финал в Шампионската лига, който ще се състои на 28 май в Лондон.

„Трябва да разместя състава и да избера най-доброто, като същевременно запазя енергия за мача с Барселона. Мисля, че критиката е уместна, когато губиш и така влияеш върху класирането на останалите отбори. Ще направим всичко възможно, за да не бъде критикуван клубът. Спомням си, че срещу Хъл Сити през 2009 година излязохме с отбор, съставен изцяло от млади футболисти и спечелихме с 1:0, така че тогава нямаше причина за критики", допълва мениджъра на Юнайтед.

 

93