Венгер: Ще се боря за Фабрегас


Н. Гавазов

На днешната си пресконференция, мениджърът на Арсенал Арсен Венгер съобщи, че капитана на неговия отбор Сеск Фабрегас няма да вземе участие в последния мач от сезона срещу Фулъм. Както е известно, испанският национал се намира извън строя от 24 април, когато в злополучния мач срещу Болтън той се контузи. Малко след това, в пресата се появи информацията, че ръководството на лондончани се е съгласило на трансфера на Фрабрегас в Реал Мадрид и според джентълменското споразумение между двата тима, полузащитникът повече няма да играе.

Днес Венгер действително потвърди, че на терена на „Крейвън Котидж" Фабрегас няма да излезе, тъй като травмата му все още не е излекувана. Предчувствайки трудното трансферно лято, френският специалист обеща на феновете да се сражава за звездата си.

„Това е един въпрос, който постоянно се повдига. Вече няколко пъти през сезона го повдигате на моите пресконференции, но аз се надявам през следващата година той да бъде отново тук. Ще е много трудно да го задържим на „Емирейтс", но аз ще се боря за него. Когато имаш такъв играч, винаги трябва да се бориш и да го запазиш. Наистина, не сме печелили трофеи от 2005 година, но какво му гарантира, че ако отиде някъде другаде той ще спечели трофей?", заяви Венгер.

 

79