Гил: През лятото ще бъдем по-активни от обичайното


Н. Гавазов

Изпълнителният директор на Манчестър Юнайтед Дейвид Гил очаква, че трансферната активност на неговия клуб през лятото ще бъде по-висока от обичайното. След Гари Невил, който завърши своята кариера на футболист, през лятото „червените дяволи" ще загубят и Едвин ван дер Сар, а по всяка вероятност, в пенсия ще излее още един ветеран - Пол Скоулс.

Много вероятно е, Юнайтед да се раздели и с играчи като Майкъл Оуен, Оуен Харгрийвс, Уесли Браун и Томаш Кушчак. С една дума, клубът от „Олд Трафорд" е изправен пред големи промени и Сър Алекс се нуждае не само от усилване на основния състав, но и от скамейката на резервите.

„Твърде вероятно е, през лятото да бъдем повече заети от обичайното. Гари завърши вече своята кариера, Едвин си отива, очакваме решението на Пол. Работихме много през последните 12 месеца, за да укрепим отбора. Искаме играчи, които да заместят напускащите и ще се опитаме да намерим такива. В продължение на 25 години Сър Алекс много успешно се справя с обновяването на състава и умело вписва новите в колектива. Продължаваме в същия дух. А когато привлечем играчи от висока класа, всички в клуба изпитват вдъхновение. С нетърпение очакваме същото и сега", заяви Гил за Sky Sports.

 

81