Уест Хем и Грант обмениха упреци


Н. Гавазов

Съсобственикът на Уест Хем Дейвид Съливан изрази своето съжаление, че е назначил Аврам Грант на мениджърския пост на отбора и призна, че е допуснал „голяма грешка". Както е известно, в предпоследния кръг от Висшата лига на Англия, „чуковете" загубиха с 2:3 от Уигън и на практика изпаднаха от елита, като догодина ще мерят сили с отборите от Чемпиъншип.

В същото време Аврам Грант заяви, че докато е бил начело на тима, за неговото място са били потърсени шестима специалисти. Израелският специалист, който миналата година изпадна с Портсмут от Висшата лига на Англия, бе назначен на работа в Уест Хем, но ето, че лондончани станаха поредния клуб, с който израелецът отпада от елита.

„Аврам е приятен човек, но резултатите говорят сами за себе си. Ръководството допусна грешки при назначаването му за мениджър. Но вината е на всички - на нас, негова и на отбора. Впрочем, тима може да се представи по-добре, ако използва тази тактика и схема, която прилага треньора. За това, на нас ни е нужен треньор, който да извлече максимума от футболистите", заяви Съливан за The Guardian.

"През януари на Мартин О'Нийл бе предложено да заеме мястото на Грант. Още на 15 януари Аврам знаеше, че ще бъде уволнен в края на сезона. На шестима специалисти бе направено предложение, включително Алърдайс и Маккларън, но те отказаха, защото знаеха каква е ситуацията в клуба. Аврам е разочарован много. Ако не беше уволнен, той беше готов да стабилизира ситуацията и да върне отбора в елита. Сега не знам това ще стане ли", заяви за The Guardian източник от обкръжението на Грант.

 

141