Полицията във Блекбърн се обърна специално към феновете на Юнайтед


Н. Гавазов

Полицията в Блекбърн предупреди феновете на Манчестър Юнайтед да внимават със закупуването на билетите за утрешния мач от 37 кръг на Висшата лига на Англия между двата отбора. Както е известно, „червените дяволи" се нуждаят само от една точка на "Идууд Парк", за да спечелят рекордната си 19-та титла. Именно на това събитие искат да станат свидетели хилядите фенове на Юнайтед, който обаче поради ограничената продажба на билети търсят всякакви начини да се снабдят с ценните за тях хартийки.

Полицията вече засече няколко онлайн продажби и изказа опасения, че това може да се окажат билети, които са били притежание на фенове на Блекбърн. При това положение, напълно вероятно е фенове на Юнайтед да се окажат сред феновете на домакините, което е нарушение на мерките за сигурност.

Говорител на органите на реда побърза да предупреди, че ако привърженици на Юнайтед бъдат заловени в секторите, които не са предназначени за тях, то ще бъдат отстранявани незабавно от спортното съоръжение", заяви полицейски началник Джон Патак.

"Искаме да предупредим феновете на Юнайтед, че ще бъдат извършвани проверки на място и ако такива  бъдат заловени в грешния сектор, ще бъдат отстранявани незабавно от стадиона", заяви 

В същото време стана ясно, че Ван дер Сар няма да вземе участие в срещата, тъй като Сър Алекс е решил да даде почивка на холандеца, с цел да запази силите му за финала от Шампионската лига на 28 май  срещу Барселона.

89