Анчелоти: Юнайтед заслужава да спечели титлата


Н. Гавазов

Мениджърът на Челси Карло Анчелоти призна, че Манчестър Юнайтед напълно заслужава да спечели титлата във Висшата лига на Англия. Както е известно, в среща от 36 кръг на първенството, „червените дяволи" победиха с 2:1 „сините" от Лондон и два мача преди края на шампионата се нуждаят само от точка, за да спечелят рекордната 19-та титла. Италианският специалист призна, че Юнайтед е бил последователен през целия сезон и допълни, че второто място е напълно заслужено за Челси.

Манчестър Юнайтед играе по-добре от нас. Те заслужаваха да спечелят този мач, както и титлата през настоящия сезон. Те играха по-добре и последователно от всички останали отбори, ето защо са на шест точки пред нас", заяви Анчелоти за Sky Sports.

„Искам да благодаря на играчите си, които в продължение на два месеца бяха най-добрия отбор в първенството, но срещу Юнайтед не направиха всичко възможно за успеха. Противникът ни се нуждае сега само от точка, за да спечели титлата. За нас остава да победим в двете си срещи, за да си обезпечим второто място, което напълно заслужаваме", цитира Sky Sports думите на мениджъра на Челси.

 

114