Конте: Трябва да укрепим състава


Н. Гавазов

Мениджърът на Тотнъм Антонио Конте коментира поражението в мача от 13-ия кръг на английската Висша лига с Нюкасъл (1:2).

"Преди първия гол, който допуснахме, създадохме много положения. Може би при по-добра реализация щяхме да вкараме. Имаше още един епизод в мача, но не искам да коментирам решението на съдията.

Пропуснахме след удар от далечна дистанция. В най-добрия ни период Нюкасъл вкара първия си гол. Вторият гол падна при контраатака, след което бе много трудно да се върнем. Опитахме, вкарахме гол, но не направихме достатъчно. Себераздаването бе на много високо ниво. Трябва да се справите с трудна ситуация. Когато нямаш трима или четирима играчи в състава си, това е проблем. Трябва заедно да преодолеем тази ситуация.

Когато играете на всеки три дни, трябва да имате дълбок, силен състав. Току-що започнахме нашия процес, играем в Шампионска лига. Опитваме се да подобрим ситуацията стъпка по стъпка. Искам да бъда честен. Можем много, но трябва време и търпение. Ако играехме по един мач на всеки шест или седем дни, можеше да се борим за нещо сериозно. За да играем на всеки три дни, трябва да изградим отбор и да имаме търпение. Ако някой мисли, че можем да извлечем победа и да направим чудо... Трябва да продължим да работим.

Да се ​​надяваме, че няма да имаме много контузии. Голям брой контузии могат да повлияят на нашия сезон. Трябва да завършим текущия сегмент, а през януари ще видим от какви подсилвания имаме нужда. Клубът знае всичко много добре, бях пределно ясен през лятото.

Ако искаме да играем във Висшата лига и Шампионска лига, трябва да подсилим отбора. Когато играеш, играеш и играеш, се случват контузии. Когато трима до пет играчи отпаднат, това се превръща в проблем за отбор като Тотнъм“, заяви Конте.

Тотнъм запази третото място в класирането с 23 точки. Нюкасъл обаче се придвижи нагоре и вече е четвърти с 21 пункта.

407