Еди Хау разкритикува Клоп


Н. Гавазов

Мениджърът на Нюкасъл Еди Хау коментира думите на мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп за финансовите възможности на "свраките".

"Изглежда, че това е моментът, в който трябва да отстоявам моя клуб. В интервю Дан Ашуърт (спортен директор на Нюкасъл) каза, че няма таван за нашите дългосрочни цели. Може би Клоп е изтълкувал погрешно тези думи. Имаме големи планове и цели. Реалността е, че работим в граници. Има финансов феърплей, все още работим на база, която се реконструира. Ние нямаме живота, за който всички наоколо говорят. Ако знаете истината, веднага ще стане ясно, че съществуваме в друга реалност.

След закупуването на клуба всичко тръгна по съвсем различен начин. Те говорят за нас през цялото време, но ние правим нещата по различен начин. Ние не хвърляме пари наоколо, въпреки че в началото хората мислеха, че ще го направим. Нашите заплати са под строг контрол. Опитваме се да изградим стабилна и контролируема система. Има още дълъг път, за да стигнем до мястото, където искаме да бъдем.

Похарчихме пари за играчи, но това не е безумна сума за Висшата лига. Струва си да сме по-внимателни в коментарите и споделянето на мнения“, заяви Хау.

678