Раниери: Оставете Анчелоти на мира и той ще донесе титли


Н. Гавазов

Бившият старши-треньор на Рома Клаудио Раниери посъветва Роман Абрамович да не уволнява Карло Анчелоти и да го остави начело на Челси и през следващия сезон. Според специалистът, ако бъде оставен да работи спокойно, сънародникът му ще успее да постигне успехи начело на отбора през следващата кампания. Както е известно, през настоящия сезон „сините" не успяха да сбъднат мечтата на Абрамович за европейска титла и упорито в медийното пространство се тиражира новината, че Анчелоти ще бъде уволнен след края на сезона.

„Анчелоти е много добър треньор и го е доказал през годините. Смятам, че той ще успее да донесе още трофеи на Челси, ако остане през следващия сезон. Миналата година отборът постигна големи успехи, но е трудно през всеки сезон да печелиш по няколко титли. Той трябва да бъде оставен да работи спокойно", заяви Раниери в интервю за Sky Sports.

В същото време, официалният сайт на Челси излезе с информацията, че Анчелоти е признат за най-добър мениджър в английската Висша лига за април. Под ръководството на италианеца „сините" изиграха през втория месец от пролетта шест мача, в които постигнаха пет победи и се доближиха на три точки от лидера Юнайтед. От началото на сезона мениджърът на лондончани получава за трети път наградата.

 

99