Бейл: Не мисля, че съм толкова добър, колкото ме смятат


Н. Гавазов

Крилото на Тотнъм Гарет Бейл смята, че той не е толкова добър, колкото хората го смятат, въпреки че с играта си, която показа през сезона получи широко признание от фенове и специалисти. Младият уелсец се присъедини към Тотнъм през 2007 година от Саутхемптън и в началото имаше труден период на „Уайт Харт Лейн", след като не оправда напълно очакванията на клуба от Северен Лондон.

"Не мисля, че съм толкова добър футболист, колкото хората ме изкарват. Това, което ме кара да работя упорито е, защото искам да бъда играча, който другите казват, че вече съм станал", цитира The Mirror думите на Бейл.

"Когато се присъединих към отбора на Тотнъм, тогава изпитвах доста трудности. Аз обаче се чувствах уверен в себе си и вярвах, че ще покажа това, което мога, когато изляза на терена. Същото беше и когато страдах от контузии. Аз дори на определен етап не бях в отбора, но всичко впоследствие се оправи. Усилената работа на тренировките ми помогна до голяма степен да израстна", добавя уелсецът.

Бейл не пропусна да благодари на своите съотборници, за това, че те също имат голяма заслуга в спечелването на наградата „Играч на годината".

"Това е награда, която се определя от останалите футболисти и аз смятам, че е уникален комплимент за мен. Това обаче нямаше да е възможно без помощта на моите съотборници. Ако не играех заедно с добри футболисти, тогава едва ли нещата щяха да изглеждат по този начин. Радостен съм, че станах победител и искам специално да благодаря на момчетата за това, че ми помогнаха да спечеля наградата", завършва Бейл.

 

214