Чех: Нямаше гол във вратата на Тотнъм


Н. Гавазов

Вратарят на Челси Петер Чех добави своя глас в подкрепа за въвеждането на видеотехнологиите във футбола, с което биха се избегнали грешките при спорните моменти в мачовете. Както е известно, дебатът за видео повторенията отново стана актуален след победата с 2:1 на Челси над Тотнъм в събота, когато след изстрел на Франк Лампард топката премина през ръцете на вратаря на „шпорите" Еурелио Гомеш, и се насочи към вратата, след което същата все пак беше укротена. Въпреки, че коженото кълбо не премина голлинията, реферите зачетоха попадението, а този факт предизвика истински скандал.

„Непонятно е за мен наистина, защо не са въведени видео повторенията. Всяка година има такива спорни ситуации и в резултат, в Шампионската лига въведоха допълнително двама съдии. Но това не смятам, че е решение на проблема. Просто има неща, които човешкото око няма как да види. Постоянно се питам през последните пет години: „Защо се бави въвеждането им?". Оправданията, че така ще се губи време са смешни. За пет секунди ще се изгледа повторението от четвъртия съдия, докато протестите на ощетения отбор продължават десет минути", цитира Sky Sports думите на Чех.

„Да, по телевизията видяхме, че след изстрела на Лампард топката не минава през голлинията, което означава, че няма гол. Вторият ни гол също е спорен, защото мисля, че имаше засада. Все пак, тази ситуация е малко по-неясна, но рефера не може да я прецени със скоростта, с която се разви тя. Не е в човешките възможности просто. Ето защо не бива да се винят реферите", завършва стражът на Челси.

 

137