Шмайхел: Нойер, ела в Юнайтед!


Н. Гавазов

Легендарният вратар на „червените дяволи" Петер Шмайхел призова вратарят на Шалке 04 Мануел Нойер да направи правилния избор относно своето бъдеще и през лятото да премине в Манчестър Юнайтед. Според датчанинът, 25-годишният страж трябва вече лично да се е убедил в майсторството на отбора воден от Сър Алекс Фъргюсън по време на първата полуфинална среща от Шампионската лига във вторник вечер, която се игра на „Фелтинс Арена" в Гелзенкирхен. Според Шмайхел, реванша в сряда на „Олд Трафорд" ще допълни впечатленията на Нойер и с това, какво особено място е „Театърът на мечтите".

„Надявам се Нойер да промени своята гледна точка. Наскоро той заяви, че няма намерение да напуска Германия, но мисля, че лично успя да се убеди в майсторството на Манчестър Юнайтед. В сряда той ще дойде на „Олд Трафорд", където тези впечатления ще се допълнят от невероятната атмосфера на стадиона и той ще усети какво особено място е „Театърът на мечтите", заяви Шмайхел за Sky Sports News.

„Той навярно е опитен човек и ако тази седмица с него не се случи нещо интересно, то в сряда вечер трибуните на „Олд Трафорд" ще го приветстват с „Добре дошъл". Ако при теб дойде Сър Алекс и ти каже: „Слушай, аз искам да играеш за моя отбор", то тогава е много трудно да не кажеш „Да"", продължава легендарният страж на „червените дяволи.

„Нойер навярно е най-добрият вратар в света в момента. Той е на 25 години и в продължение на няколко сезона е капитан на отбора. В неговите действия във вторник вечер не видях нито една грешка - феноменално! Смятам, че ще пасне идеално на състава на Юнайтед", завършва Шмайхел.

 

140