The Sun: Арсенал се разделя с Фабрегас


Н. Гавазов

Арсенал е готов да се раздели с капитана си Сеск Фабрегас, ако някой плати 35 млн. паунда за испанския национал, съобщава сензационната новината The Sun. Както е известно, звездата заяви ясно през миналата година, че иска да се завърне у дома си в Барселона, но Венгер успя да го убеди да остане на „Емирейтс" за още един сезон, за да помогне на „артилеристите" да спечелят така жадуваният от шест години трофей.

Сеск се завърна от Мондиал 2010 изцеден до краен предел и през сезона имаше проблеми с травми, което от своя страна му попречи да даде най-доброто от себе си за отбора. От друга страна Арсенал отново загуби всички шансове да спечели нещо през сезона, след като отпадна и в трите турнира, в които участваше, а в първенството на Висшата лига на Англия изостава от лидера Юнайтед с девет точки.

Хора от щаба на „артилеристите" са убедени, че това е последният сезон на плеймейкъра на „Емиратс", а решението му е продиктувано именно от поредния слаб сезон на Арсенал.

„Сеск остана в Арсенал колкото можа. Той е тук вече осем години и вярва, че показа достатъчно своята лоялност към клуба. Арсенал ще завърши сезона отново без трофей, а и страховете, че ситуацията няма да се промени са налице", цитира The Sun източник от клуба.

Мениджърът Арсен Венгер ще склони да се раздели със звездата си, ако някой плати 35 млн. паунда за него. Фабрегас дойде в Арсенал през 2003 година за 500000 паунда от юношеските формации на Барселона.

 

96