Сър Алекс: Съсредоточени сме изцяло върху мача с Евертън


Н. Гавазов

В навечерието на съботният двубой срещу Евертън, наставникът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън заяви, че независимо от близостта на спечелването на рекордната 19-та титла, неговият отбор е съсредоточен изцяло върху предстоящият мач. Както е известно, пет кръга преди края на шампионата във Висшата лига, „червените дяволи" са на шест точки пред конкурентите си Челси и Арсенал, с които предстои да се срещнат в началото на май. Но всички мисли на шотландският специалист са насочени към битката с отбора на Дейвид Мойс в събота.

„Ако ние победим, остава ни да изиграем четири мача и ще продължаваме да имаме преимущество от шест точки. Аз виждам само това и нищо повече", заяви Сър Алекс на днешната си пресконференция.

Според статистиката, Юнайтед е с предимство пред Евертън в двубоите помежду им и в последните 37 мача „карамелите" имат едва четири победи, но Сър Алекс не може да не си спомня гостуването през есента на „Гудисън Парк", когато неговия отбор водеше с 3:1, но играчите на Евертън героически изравниха в допълнителното време.

Евертън се представя много добре. През последните седмици Дейвид Мойс имаше проблеми с контузени играчи, но въпреки това постигна положителни резултати. Мачовете с тях никога не са били лесни. Разчитаме, че ще играем на наш терен, където сме фантастични и постигнахме фантастични резултати", допълва Сър Алекс.

 

82