Челси и Лийдс договориха трансфера на Рафиня


Н. Гавазов

Челси е близо до сделка за бразилското крило на Лийдс Рафиня.

В момента Челси е близо до подписването на крилото на Манчестър Сити Рахим Стърлинг за около £50 милиона.

"Сините" също обмисляха да подпишат с Усман Дембеле от Барселона и Ришарлисон от Евертън, но в крайна сметка решиха да се съсредоточат върху Рафиня, според The ​​Guardian.

До момента се смяташе, че Арсенал е основният съперник на Челси в битката за 25-годишния бразилец, който отбеляза 11 гола за Лийдс през миналия сезон.

"Артилеристите" вече направиха една оферта за Рафиня, но не бяха готови да дадат £65 милиона, на които Лийдс оценява звездата си.

Мениджърът на "сините"  Томас Тухел от своя страна е голям фен на Рафиня и има подкрепата на собственика на клуба Тод Боели за такъв скъп трансфер. И клубът от "Стамфорд Бридж" умело се възползва от колебанията на Арсенал. Боели лично се зае с преговорите за Рафиня и късно тази вечер стана ясно, че Лийдс и Челси напълно са съгласували сделката, която е в размер на 60-65 милиона паунда. Основната част от тази сума ще бъде платена незабавно. Сега се водят преговори за личните условия на играча.

Инсайдерът Бен Якобс разкрива и други детайли около ситуацията. Според журналиста, Челси се надява да обяви трансфера на Рафиня до петък. Боели смята, че сделката е факт, макар че самият футболист все още не е взел никакво решение. В Арсенал от своя страна са отчаяни от случващото се, но все още се надяват на чудо и за това готвят ново предложение за бразилеца.

Фабрицио Романо пък пояснява, че офертата на Челси е 55 милиона паунда + 10 милиона паунда бонуси. Интересното е, че във вторник Барселона също е представила своя оферта: 45 милиона евро + 10 милиона евро бонуси. Лийдс е отговорил с отказ и е прекратил преговорите с каталунците за Рафиня.

Според запознати с целия процес, най-вероятно Челси ще обяви трансфера на Рафиня в следващите 48 часа. Арсенал и Барселона нямат шанс за играча, както и Тотнъм, който се опита да преговаря за бразилеца, но футболистът категорично отказа да преговаря с "шпорите".  

844