Ман Сити завърши трансфера на Холанд


Н. Гавазов

Манчестър Сити завърши трансфера на нападателя на Борусия Дортмунд Ерлинг Холанд.

Сити плати клауза за освобождаване от £51 милиона по договора на Холанд в Дортмунд, но с комисионни, бонус за трансфер и други свързани разходи, Ерлинг струва на Сити £85.5 милиона, според Sky Sports.

21-годишният норвежец подписа договор със Сити до 2027 г. и официално ще се присъедини към шампионите във Висшата лига на 1 юли.

Ерлинг се присъединява към Сити след близо 22 години, откакто баща му Алф-Инге стана играч на Сити. Семейният фактор определено изигра роля в решението на бившия играч на Ред Бул и Мьолде.

Сити получава доказан голмайстор в лицето на Холанд, с 86 гола в 89 мача след преместването си от Залцбург в Дортмунд през януари 2020 г.

"Ние следим Ерлинг от няколко години, така че сме щастливи, че успяхме да го вземем в Манчестър Сити.

Той е огромен талант и през последните няколко сезона той бе един от най-добрите нападатели в Европа. Той има изключителна резултатност, а изявите му за Борусия Дортмунд и особено в Шампионска лига доказват, че може да бъде успешен на най-високо ниво.

Ерлинг има всичко, което искаме от един нападател и сме сигурни, че той е идеален за нашия отбор и нашия стил на игра.

Той постигна изключителен напредък, но е само на 21. Най-добрите му години са пред него и ние сме уверени, че той ще може да се подобри още повече с Пеп.

Това е вълнуваща придобивка за нашия клуб и съм сигурен, че нашите фенове ще се радват да гледат как Ерлинг играе за този отбор“, заяви спортният директор на Сити Чики Бегиристайн.

"Това е ден на голяма гордост за мен и семейството ми. Винаги съм следил Сити и съм се наслаждавал на играта им през последните сезони. Възхищавам се на стила им на игра, това спира дъха, а те създават много положения, което е идеално за играч като мен.

Има толкова много играчи от световна класа в този отбор и Пеп е един от най-великите треньори на всички времена, така че съм убеден, че това е правилното място да реализирам амбициите си.

Искам да вкарвам голове, да печеля трофеи и да ставам по-добър като футболист. Сигурен съм, че мога да го направя тук. Това е страхотен преход за мен и нямам търпение да започна предсезонната подготовка", заяви Холанд.

1162