Хендерсън: Ще бъдем по-силни през следващия сезон


Н. Гавазов

Капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън е уверен, че поражението срещу Реал Мадрид във финала на Шампионска лига ще помогне на отбора му да стане по-силен.

Поражението с 1:0 в Париж предния ден означава, че Ливърпул приключи този сезон само с Купата на Лигата и ФА Къп.

Хендерсън твърди, че отборът му трудно се примирява с резултата срещу Реал Мадрид, но Джордан се надява да види същата реакция като него след загубата на финала в Киев преди четири години.

"Все още е много трудно да се схване как се разви мачът. Трудно е да се говори за това.

Чувствам, че имахме три или четири добри шанса, но техният вратар направи спасявания от световна класа.

Надяваме се сега да си починем добре и по време на празниците да обмислим всичко, което се случи този сезон, за да можем да го използваме, когато се върнем през следващия сезон.

Имахме това чувство в миналото и реагирахме точно тогава. Надяваме се, че можем да го направим отново, сигурен съм в това.

Играчите в тази съблекалня имат изключителен дух и характер. Да, ще бъдем разстроени и ще е трудно, защото сега имаме толкова много време да мислим за това.

Но мога да ви уверя, че ние дадохме всичко от себе си и понякога просто не можете да направите повече.

Във футбола всичко опира до детайли, така е. Имахме малко късмет с дузпите в националните купи, когато ги спечелихме. Срещу Реал Мадрид и във Висшата лига късметът не беше на наша страна.

Трябва да се примирим с това и да го използваме правилно, за да продължим напред и да станем по-силни през следващия сезон“, заяви Хендерсън.

723