Джака: Чакаме 6 години ШЛ, държахме всичко в ръцете си


Н. Гавазов

Полузащитникът на Арсенал Гранит Джака коментира загубата с 2:0 от Нюкасъл в мач от 37-я кръг на Висшата лига на Англия.

"Трудно ми е да намеря правилните думи. От първата до последната минута не заслужавахме да сме на терена. Не мога да обясня защо. Не изпълнихме плана за мача и указанията на треньора. Това, което се случи, бе катастрофално представяне. Не заслужаваме да играем в Шампионска лига или дори в Лига Европа. Много е трудно да приемем ситуацията в момента. Не знам защо не направихме това, което треньорът искаше от нас.

Ако някой не е готов за този мач, нека си остане вкъщи. Възрастта няма значение. Ако си нервен, остани на пейката или у дома си. Необходими са хора, които имат мъжествеността да излязат на терена и да играят. Това бе един от най-важните ни мачове. Много сме разочаровани заради хората, които дойдоха да ни подкрепят. Съжалявам за феновете. Нямам думи. В съблекалнята е тихо. Чакаме шест години, за да играем в Шампионска лига. Държахме всичко в ръцете си“, заяви Джака.

481