Рангник призна поражението в борбата за топ 4


Н. Гавазов

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ралф Рангник призна поражението си в битката за класиране в топ 4 във Висшата лига.

"Червените дяволи" се оказаха на шест точки от четвъртата позиция след загубата с 3:1 от Арсенал в събота.  Рангник вече не се надява да възстанови тази разлика в четирите оставащи мача.

"Според мен дори преди мача вероятността за това не бе много голяма, но след този резултат загубихме шансовете си, да“, заяви Рангник.

Ралф също коментира директно играта, оплаквайки се от работата на съдията и системата VAR.

"Днес бе по-добре от вторник, подобрихме се и трябваше да вкараме повече голове. Отговорихме на лошия старт и създадохме редица положения. Уцелихме сглобката и ударихме гредата два пъти. Имахме достатъчно шансове за по-задоволителен резултат.

Това, с което не бе в ред, бяха защитните действия около и вътре в нашето наказателно поле. Този проблем ни бе през целия сезон. Трябва да се защитаваме по-добре. Третият гол бе отбелязан от чиста засада и не разбирам защо VAR не се намеси.

Играчите са много разстроени и разочаровани. Ако бяхме реализирали дузпата, това щеше да промени целия мач, но ние не го направихме.

Ударихме гредата и имаше друго решение - смятаме, че голът на Кристиано не бе отбелязан от засада. Три VAR решения бяха срещу нас - имаше и игра с ръка в наказателното поле.

Просто трябва да живеем с това. Подобрихме играта си, но резултатът все още е разочароващ", добави Рангник.

917