Артета: Трябва да побеждаваме най-добрите, ако искаме ШЛ


Н. Гавазов

Мениджърът на Арсенал Микел Артета говори за победата на "артилеристите" над Челси (4:2) в отложен мач от 25-ия кръг на първенството на Висшата лига на Англия.

"Напълно съм съгласен, че играчите на Арсенал се справиха много добре с напрежението в този мач. Казах на момчетата, че ако искате да играете футбол в Шампионска лига, трябва да отидете на тези големи мачове и да победите най-добрите отбори. Днес го направихме и аз съм наистина горд с тях, но още по-горд от това как реагираха на всяко поражение през последните няколко седмици. Не само играчите, но персоналът и клубът като цяло и това е, което ме прави по-силен и ми напомня колко съм щастлив, че съм тук.

Емоционално бе доста труден мач, защото всичко, през което преминахме през последните няколко седмици, бе първо за повечето играчи. Понякога забравяме за това. За някои от тях това е дебютен сезон във Висшата лига и изискванията към тях скочиха до небесата. Те показаха истинска зрялост, хладнокръвие и качество, за да съответстват на това, което Челси показва, защото са топ клуб със силен мениджър.

Днес не се видя, че има разлика в класите между Челси и Арсенал, но таблицата казва друго, това, което направиха миналата година и нивото, на което играят, и това, което спечелиха, говорят за нещо друго. Играта не може да замъгли реалността и смятам, че като отбор и клуб те са на съвсем различно ниво“, заяви Артета.

Напомняме, че Арсенал е 5-и в класирането на Висшата лига с 57 точки след 32 кръга. Подобен брой точки, но с по-добри допълнителни показатели, има Тотнъм, който заема 4-то място.

620