Мърсън: Симеоне подхожда на Ман Юнайтед


Н. Гавазов

Легендата на Арсенал Пол Мърсън вярва, че мениджърът на Атлетико Диего Симеоне би бил идеалният избор за Манчестър Юнайтед.

В момента Юнайтед е близо до назначаването на Ерик Тен Хаг от Аякс за нов кормчия, но Мърсън смята, че има по-добър кандидат.

Пол смята, че "червените дяволи" се нуждаят от твърд треньор, който няма да се церемони с капризните звезди.

"Поведението на играчите на Атлетико срещу Манчестър Сити е причината големите клубове да продължат да избягват Диего Симеоне.

Но Манчестър Юнайтед трябва да го включи в своя списък, защото той щеше да се справи с играчите, които имат. Те се нуждаят от прочистване. Трябва да привлекат силен и енергичен мениджър. За Симеоне не е проблем да каже: "Ти не си работил достатъчно усилено, тръгвай си".

Това е Симеоне. Той би бил перфектен. Представете си каква битка би могла да направи Юнайтед в дербито на Манчестър с него! Колкото по-дълго трае интригата в мача срещу Атлетико, толкова повече чувствате, че ще има проблеми. Това е техният мениджър, това е техният стил на игра.

Но затова не го преследват – големите отбори го виждат като проблем. Колкото по-дълго се задържа резултатът 0:0, толкова по-близо се доближавахме до това, което виждахме в сряда. Ще се опитат да ви сплашат. Не съм голям фен на този мач. Но трябва да призная, че той е страхотен треньор, защото кара играчите от най-високо ниво да работят, бягат и да се защитават", пише Мърсън в колоната си в Daily Star.

544