Хау: Все още сме в битката за оцеляване


Н. Гавазов

Мениджърът на Нюкасъл Еди Хау коментира победата с 2:1 над Брайтън в мач от 28-я кръг на Висшата лига на Англия.

"Всичко е прекрасно от гледна точка на резултата. Още преди мача си казахме в съблекалнята, че нищо не се променя, не се е променило и ние сме в борбата за оцеляване във Висшата лига. И ние сме още в тази битка. Искам да изкажа огромния си респект към Брайтън. Те са много труден съперник. И ние знаем това, защото бяхме тествани сериозно в тактическо отношение. Показахме психическа издръжливост, особено при 2:1.

Играта стана много равностойна след техния гол, но се справихме добре. Защитавахме се добре и поставихме телата си на правилните места, изпълнихме невидимите за публиката задачи наистина добре.

Осем мача без загуба? Да издържиш непобеден в каквато и да е продължителност е добре, защото сега ни чакат три поредни гостувания и то срещу много силни противници. Но съм спокоен, защото виждам прогреса на отбора. Всичко, което искам, е играчите да дават максимума.

Феновете знаеха важността на срещата с Брайтън и ни помогнаха, атмосферата беше невероятна. Единственото разочароващо нещо за мен е, че нямаме мач у дома от няколко седмици, защото не искам да губя енергията, която се създаде", заяви Хау.

Нюкасъл има 28 точки и заема 14-о място в таблицата за класиране, на 7 от опасната зона.

265