Стейвли: Несправедливо е да се принуждава Роман към продажба


Н. Гавазов

Директорът на Нюкасъл Аманда Стейвли счита за несправедливо принудителната продажба на Челси от страна на Роман Абрамович.

В Ерата Абрамович Челси спечели 17 големи трофея, но в сряда Роман обяви плановете си да продаде клуба, който притежаваше от 2003 година.

Тази мярка е принудителна, защото Абрамович е заплашен от санкции поради връзката му с руския президент Владимир Путин, отговорен за трагичните събития в Украйна. Според Стейвли, Роман е жертва в тази ситуация.

"Ние винаги ще имаме геополитически конфликти. Този свят никога няма да бъде свободен от проблеми. Днес е тъжно, защото на някой му отнемат футболния клуб поради взаимоотношения с някого. Честно казано, аз мисля, че това не е съвсем честно", заяви Стейвли.

Също така Аманда, който притежава 10% от акциите на Нюкасъл съобщи, че нейните партньори от Саудитска Арабия преди това са мислили за закупуването на Челси.

"Отне ни четири години за покупката на Челси, а едно от добрите неща за това е, че имахме възможност да разгледаме всеки клуб, включително Челси.

Челси е невероятен клуб, но само един клуб съществува за нас и винаги ще съществува. Ние харесваме предизвикателството да си купим клуб от 20-то място и да го изкачим на върха", добави Аманда.

594