Венкатешам обясни защо Арсенал остана без трансфери


Н. Гавазов

Главният изпълнителен директор на Арсенал Винай Венкатешам обясни защо неговият клуб не е подписал с никого през януари, обещавайки да подсили отбора за идващото лято.

През зимния трансферен прозорец Арсенал се сбогува с няколко играчи, включително с бившия си капитан Пиер-Емерик Обамеянг, но не успя да привлече нови попълнения, като пропусна основната си трансферна цел  Душан Влахович.

Според Венкатешам,  "артилеристите" изобщо не са били бездействащи през януари - те просто не са намерили подходящи варианти.

"Ние се борим за място в зоната на Европейската купа. Имаме наистина добри шансове да завършим в топ 4 и това е, към което се стремим.

Преработихме значително нашия състав през лятото. Имаме планове за допълнително укрепване през идващото лято. Имаме много ясен план.

"Не съм най-големият фен на януарския прозорец. Бяхме фокусирани върху това да се доближим до възможностите, от които бихме искали да се възползваме през лятото. Бяхме активни в преговорите на няколко фронта. В крайна сметка се оказа, че е невъзможно.

Всички се чувстват комфортно с това, което имаме“, заяви Венкатешам.

735