Сър Алекс: Ще съм щастлив, ако спечелим и само един трофей


Н. Гавазов

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън заяви, че той няма нищо напротив, ако неговия отбор не успее да спечели требъл за втори път в неговата кариера, стига да бъде победител поне в един от турнирите, в които се състезава. Единственият път, когато Юнайтед спечели требъл през сезона беше през 1999 година, когато с гол на Солскяер в добавеното време в Шампионската лига „червените дяволи" обезпечиха третия си трофей през сезона.

Въпреки, че с играта си не радват достатъчно, 18-кратните шампиони на Англия продължават борбата в турнира за Купата на Англия, Шампионската лига и Висшата лига на Англия.

„Всеки път започваме с алчността да спечелим три купи, но ако вземем само една, човек трябва да е щастлив от това. Ако в края на кампанията ни се окаже, че сме победители само в един турнир, аз ще бъде много доволен. Мисля, че сега е по-трудно, отколкото през 1999 г. Тогава минахме без никакви наранявания през последните три месеца. Невероятно е докъде сме стигнали, при положение, че имам толкова много контузени защитници. Но всички имат огромно желание да побеждават и аз съм доволен от характера на играчите, които никога не се предават, независимо от резултата", цитира авторитетният сайт за футболни новини Goal.com. думите на Сър Алекс.

 

93