Реднап: Английският футбол обедня след напускането на Моуриньо


Н. Гавазов

Мениджърът на Тотнъм Хари Реднап изрази своето уважение към наставника на Реал Мадрид Жозе Моуриньо и допълни, че английския футбол е обеднял след напускането на португалския специалист на Челси. Както е известно, жребият определи на четвъртфиналите в Шампионската лига един срещу драг да застанат Тотнъм и Кралския клуб.

„Като мениджър, аз се отнасям с голямо уважение към него. Този, който говори, че Моуриньо не е добър треньор - просто завижда. Жозе е един голям ентусиаст и много умен и интелигентен човек, а тези свои качества той демонстрира във всички страни, където беше на работа. Английският футбол след неговото напускaне определено обедня, поради това, когато той един ден се завърне тук, ние ще се отнесем с голяма радост към този факт", заяви Реднап за AS.

"Има много клубове, които определено го желаят. Може би Манчестър Юнайтед, след като Сър Алекс се пенсионира ще успее да го привлече, което ще се отрази добре на всички. Спомням си как през 2007 година когато с Портсмут победихме Юнайтед с 2:1, аз получих бутилка шампанско от Моуриньо. Тогава той беше начело на Челси и се бореха за титлата с „червените дяволи". След мача ми се обади помощника на Жозе, попита ме за адреса и на следващата сутрин пред вратата си намерих бутилка хубаво шампанско с бележка: „Благодаря ви за резултата. Жозе", допълва наставника на Тотнъм.

 

152