Сър Алекс прибира всички отдадени под наем футболисти на Юнайтед


Н. Гавазов

Мениджърът на Манчестър Юн Сър Алекс Фъргюсън заяви, че през следващия сезон ще разчита много на младите си футболисти, които в момента са под наем в различни клубове. Халфът Том Клевърли и нападателят Дани Уелбек, които играят съответно в Уигън и Съндърланд, се представят много добре. Освен това, шотландският специалист разполага и с още няколко перспективни футболиста. Маме Бирам Диуф в момента се изявява в Блекбърн, а Федерико Македа в Сампдория. Мениджърът на Юнайтед потвърди, че ще разчита на тях през следващия шампионат и е готов да им се довери.

"Те ще се върнат в първия отбор на Манчестър Юнайтед и ще запишат много мачове. Те са част от младото поколение на нашия клуб. Всички се завръщат. Едва след това ще оценим състоянието на отбора", заяви Сър Алекс.

„Клевърли се представя чудесно в Уотфорд, а сега и в Уигън и има данни да се превърне в топ-играч. Уелбек е великолепен, но за съжаление получи неприятна травма. Диуф изглежда добре в Блекбърн и също се завръща при нас. Всеки един от тях играе наистина много добре и това означава, че ние сме избрали правилните места за тях. Придобиха опит и сега са готови да играят за Юнайтед", завършва шотландският специалист.

 

103