Легенда: Ключът за 19-та титла на Юнайтед се казва Бербатов


Н. Гавазов

Легендата на Манчестър Юнайтед Норман Уайтсайд смята, че ключът към спечелването на 19-та титла на отбора се казва Димтър Бербатов. В интервю за Manchester Evening News , Уайтсайд заяви, че Бербатов се е превърнал в голям актив за Юнайтед през настоящия сезон и призна недоумението си от решенията на мениджъра на „червените дяволи" Сър Алекс да оставя толкова често българина на пейката.

„Бербатов се представя много добре през този сезон. Той наистина напредна за разлика от първите си две години в Юнайтед. Много хора го критикуваха преди, но аз съм заставал винаги зад него. Той не прилича на Рууни и Тевес, които преследват всяка топка по терена. Понякога изглежда, че не си пада много по труда, но неговите докосвания са нещо голямо, умът му е голям и всичко това му помага да вкарва голове през този сезон", заяви Уайтсайд.

Бившият северноирландски национал призна, че се чувства объркан от решението на Сър Алекс да остави Бербо на пейката в прекалено много мачове.

„Работех в една норвежка телевизия, когато Бербатов вкара пет гола на Блекбърн. Нямаше как да не отбележа, че той определено се намира в най-добрата си форма, откакто се присъедини към Юнайтед преди два сезона, а след това с изненада установих, че той е оставен на резервната скамейка за дербито с Арсенал. Просто не знам какво мисли мениджъра преди всеки мач и понякога реди такъв състав, който никой не очаква", допълва северноирландеца.

 

120