Бера: Бербатов е най-добрият нападател във Висшата лига


Н. Гавазов

Защитникът на Уулвърхемптън и националния отбор на Шотландия Кристоф Бера заяви, че не се страхува да излезе срещу Елано, Неймар или който и да е друг бразилски нападател на „Емирейтс" в неделя, съобщава новината Edinburg Evening News . Според бранителят, след като досега той се е изправял успешно срещу голмайстора на Висшата лига на Англия Димитър Бербатов, нищо друго вече не може да го изплаши.

Бера премина през 2009 година от Хартс в Уулвърхемптън срещу сумата от 2,3 милиона паунда. Преместването му на юг го изправи срещу едни от най-реномираните голмайстори в света, сред които са имената на Дидие Дрогба, Фернандо Торес, Уейн Рууни и Карлос Тевес.

Изненадваща за Бера е била срещата му с българина Димитър Бербато, който е описван като муден и апатичен към изявите на останалите на терена, както и с мрачното си поведение. Близката му среща с нападателя на Юнайтед го е убедила в обратното, след като е станал свидетел на много трикове, ловкост и движение от страна на българина.

„В кариерата ми съм се изправял срещу толкова много добри играчи, но бих казал твърдо, че Бербатов е най-добрия. Зная, че той не игра добре срещу мен, когато ги победихме с 1:0, но той има всичко. Хората мислят, че е бавен, но той е много бърз. Когато получи топката е почти невъзможно да му я вземеш, защото тя сякаш залепва на крака му. Мисля, че това ще ми помогна да се представя достойно срещу бразилските нападатели, които са също така добри виртуози като Бербатов", цитира изданието думите на Бера.

 

280