Гарет Бейл отпадна окончателно за мача с Англия


Н. Гавазов

Крилото на националния отбор на Уелс Гарет Бейл бе изтеглен от групата за квалификационната среща за Евро 2012 срещу Англия в събота, съобщава новината The Independent. Тази информация бе потвърдена и от Футболната асоциация на Уелс. 21-годишният футболист премина тази сутрин медицински прегледи в Лондон, след като вчера е получил болки в мускулите преди тренировката на отбора си.

„Поради травмата си, Гарет Бейл е изтеглен от групата за мача с Англия в събота. Той се чувстваше здрав миналата седмица по време на тренировките със своя отбор, но след като игра в събота усети стягане на мускулите. Очакванията бяха, че това са обикновени мускулни болки, вследствие на продължителното му отсъствие от терена. При присъединяването си към уелския национален отбор той не взе участие в тренировъчния процес, за да има време да се възстанови. Вчера обаче болките му продължиха и той бе изпратен е за сканиране, което разкри, че травмата му от миналата седмица се е влошила" се казва в изявление на уелската асоциация.

Бейл съвсем наскоро се завърна в игра след възстановяване от контузия в гърба и взе участие в съботния мач на „шпорите" от Висшата лига на Англия. Загубата му е голям удар за мениджъра на Тотнъм Хари Реднап, който разчиташе на него за сблъсъка с Реал Мадрид след 12 дни, а също така и за наставника на националния отбор на Уелс Гари Спийд.

 

190