Градските власти на Манчестър разрешиха на Сити да си преименува стадиона


Н. Гавазов

Градските власти на Манчестър дадоха разрешение на Манчестър Сити да продаде правата за преименуване на клубния стадион на тима „Сити оф Манчестър". Както е известно, „гражданите" се надяват, че сделката по продажбата на съответните права ще се превърне в най-изгодната в историята на световния футбол. За да стаане всичко факт обаче, ще трябва да се реши и една обикновена формалност.

Работата е там, че „Сити оф Манчестър" принадлежи на града, а не на клуба. През 2003 година, когато „гражданите" се нанесоха на новия стадион, те сключиха сделка за неговата аренда с продължителност от 250 години. Съгласно условията на договора, градския бюджет получава определен дял от тази аренда. Според специалистите, този договор ще бъде преразгледан и част от приходите от сделката по преименуването на съоръжението ще влизат също в градската хазна.

В понеделник градските власти са разрешили на клуба самостоятелно да определи новото име на стадиона, който най-вероятно ще се казва "Etihad" - авиокомпанията, която в момента е основен спонсор на клуба.

 

100