Алърдайс обясни кой е подходящ за мениджър на Нюкасъл


Н. Гавазов

Известният английски специалист Сам Алардайс сподели мнението си за ситуацията с мениджъра на Нюкасъл Юнайтед. По-рано клубът, който бе придобит от инвеститори от Саудитска Арабия, уволни Стив Брус от поста наставник на тима. Все още не се знае кой ще го замени на този пост. Бяха посочени различни кандидати, включително Унай Емери, Стивън Джерард, Еди Хау и други.

"Не мисля, че Стивън Джерард ще се съгласи да напусне Рейнджърс на този етап, те са начело в лигата си, побеждавайки всяка седмица. А в Нюкасъл ще трябва да се бори за оцеляване. Висшата лига е много сериозна и вълнуваща лига, всеки иска да работи в нея. Мисля, че един ден Джерард ще иска да бъде тук.

Да, работата в Нюкасъл е много важна. Но защо да напуска Рейнджърс и да отиде в Нюкасъл по време на преходния период? Дори и да решат да похарчат много пари, пак няма да могат да го направят бързо поради правилата на финансовия феърплей.

Бих използвал такъв шанс, ако бях Франк Лампард. Той почива и трупа опит, докато работи в Дерби, Челси. Ако клубът има пари, това е идеалното място за Франк. Би било страхотно да видим британски треньор да води отбор от Англия", заяви Алърдайс.

247