Джерард се размина - само месец извън терена


Н. Гавазов

Полузащитникът на Ливърпул Стивън Джерард ще бъде извън строя за около четири седмици, съобщава новината официалният сайт на мърсисайдци. Днес 30-годишният футболист претърпя успешна операция за решаване на проблема и по предварителни прогнози ще се завърне на терена в средата на април. По този начин не се сбъднаха най-лошите очаквания до да отсъства за два месеца и ще може да доиграе първенството и евентуално турнира Лига Европа.

Според източници от клуба, Джерард не трябвало да играе срещу Юнайтед, за да не се влоши състоянието му, но капитана на „червените" сам изявил желание и настоял пред мениджъра, което въпреки, че не се харесало на медицинския екип, все пак изигра 90 минути.

Джерард пропуска реванша срещу Брага и мачовете от Висшата лига срещу Съндърланд и УБА, както и европейската квалификация на Англия срещу Уелс.

„Футболен клуб Ливърпул може да потвърди, че Стивън Джерард претърпя успешна операция на слабините и ще бъде извън терена за период от четири седмици", се казва в изявление на официалният сайт на клуба.

 

106