Бербатов и Ернандес подписват до края на сезона нови договори с Юнайтед


Н. Гавазов

Хавиер Ернандес се намира в напреднали преговори с Манчестър Юнайтед за подписването на нов договор, който ще го остави на „Олд Трафорд" до лятото на 2016 година, съобщава новината авторитетния сайт за футболни новини Goal.com. Лидерът във Висшата лига на Англия е готов да възнагради Чичарито с подобрен петгодишен контракт, след като стана ясно, че Реал Мадрид проявява интерес към младия мексикански нападател.

В момента се смята, че Ернандес получава на седмица около 30 000 паунда и според новите условия, заплатата му ще бъде увеличена двойно. Според условията на сега действащия договор, такова преразглеждане на контракта му може да дойде едва след края на сезона. Но Юнайтед са обезпокоени от намеренията на Моуриньо да привлече мексиканеца, който отбеляза десет гола в 20 мача от Премиършип и вкара общо 13 попадения във всички състезания, което го поставя непосредствено зад водещия голмайстор на „червените дяволи" Димитър Бербатов.

„Чичарито откри преговорите с клуба и до края на сезона ще подпише нов договор. Той се чувства щастлив тук и има намерение да продължи кариерата си именно на „Олд Трафорд", заяви източник на клуба специално за Goal.com.

Източникът съобщава също така, че до края на сезона Бербатов ще бъде възнаграден с нов тригодишен договор. Сегашния контракт на българина изтича следващата година и той остана единствен от звездите на Юнайтед, който не е подновил договора си. По такъв начин Ернандес и Митко ще последват Евра, Флетчър, Карик и Гигс, които сключиха нови сделки с клуба през последния месец.

 

93