Бивш бос на Палас разкритикува критиците на покупката на Нюкасъл


Н. Гавазов

Бившият собственик на Кристъл Палас Саймън Джордан разкритикува клубовете от английската Висша лига, които се противопоставиха на покупката на Нюкасъл Юнайтед от правителствения инвестиционен фонд на Саудитска Арабия (PIF).

"Посочете ми правило, което гласи, че държава не може да притежава футболен клуб. Струваше ми се, че шейх Мансур е министър -председател на ОАЕ. Сега държавата притежава Манчестър Сити, така че вече има подобен прецедент.

Какво могат да кажат тези 19 клуба освен "Не ни харесва това“? Какво общо има това с вас? Частният бизнес играе роля тук.

Нюкасъл е собственост на Майк Ашли. Той има право да продава футболния клуб на всеки, стига той да отговаря на правилата на Висшата лига.

Така че основно това, което казвате, е, че те трябва да отидат и да попитат останалите 19 клуба в лигата дали са доволни от това кой е купувачът? Няма нужда да се занимавате със собствен бизнес", заяви Джордан.

Напомняме, че на 7 октомври нов собственик на "свраките" стана Държавният инвестиционен фонд на правителството на Саудитска Арабия (ПИФ). След седем кръга във Висшата лига на Англия Нюкасъл е на 19 -то място в таблицата с 3 точки.

288