Нобъл: Лингард не симулираше при нас


Н. Гавазов

Капитанът на Уест Хем Марк Нобъл заяви, че халфът на Манчестър Юнайтед Джеси Лингард е симулира за дузпа в мача за Купата на Лигата.

Уест Хем отстрани Юнайтед от осминафиналите за Купата на Лигата след победа а 1:0 на "Олд Трафорд" благодарение на ранен гол на Мануел Лансини.

Дори през първото полувреме на този мач Лингард, който миналата неделя вкара победния гол за "червените дяволи“ срещу "чуковете“ във Висшата лига, падна в наказателното поле на противника след контакт с Нобъл и започна да иска 11-метров наказателен удар, но за Марк е очевидно, че бившият му съотборник е симулирал.

"Не, това е футбол - той се гмурна и аз го укорих за негодуванието му. Смешно е, защото той не правеше такива неща при нас.

Заедно се посмяхме на терена, аз обичам Джеси. Той е страхотен човек и съм толкова щастлив, че се върна в клуба си и получава шансове", заяви Нобъл.  

Но мениджърът на Юнайтед Оле Гунар, който в неделя говори за две неотсъдени дузпи за Кристиано Роналдо, не се съгласи с Нобъл.

"Имаше дузпа за Джеси. Не можеш да хванеш противник за фланелката, когато самият ти падаш. Марк нямаше късмет в неделя, но имаше късмет тук", заяви Солскяер.

240