Далглиш: Няма да се хвана на номерата на Сър Алекс


Н. Гавазов

В навечерието на централния мач от 29 кръг на Висшата лига на Англия между Ливърпул и Манчестър Юнайтед, мениджърът на домакините Кени Далглиш разказа за съперничеството си с наставника на гостите Сър Алекс Фъргюсън. Както е известно, специалистът вече се изправи един път срещу тима на „червените дяволи" в турнира за ФА Къп при повторния си дебют начело на Ливърпул, след като по-малко от 24 часа преди мача бе заменил на мениджърския пост освободения Рой Ходжсън. „Мърсисайдци" загубиха мача с 0:1, след като Юнайтед получи дузпа още в първата минута на срещата и отпаднаха от турнира.

"Когато загубихме през януари от тях, аз нямах никакво време за подготовка, беше момент на преход за мен, но сега момчетата са добре настроени за мача", заяви Далглиш за Liverpool Echo.

"Аз се радвам на поредната възможност да кръстосаме шпаги със Сър Алекс. Ние сме стари съперници. Може би и той се радва - не знам. При това никога не са възниквали никакви проблеми в общуването помежду ни. Не ми вярвате? Прочетете книгите ми! Достиженията му са невероятни и той заслужава огромно уважение. Първият ни сблъсък е преди повече от 40 години, но пак повтарям, че никога никакви проблеми не е имало между нас. Винаги съм получавал поздравителни писма, когато съм спечелвал трофей и това не мога да го отрека", продължава наставника на Ливърпул, който днес празнува 60-я си рожден ден.

„Преди важни мачове той обича да подлага противника си на психологически натиск, но срещу нас това няма да му помогне. Познаваме се отдавна, за да бъда изненадан с нещо от негова страна и наистина трябва да направи нещо невероятно, за да се хавана на номерата му. При всички положения мачът между Ливърпул и Юнайтед ще бъде от най-високо ниво и ние ще направим всичко възможно да го спечелим", завършва Далглиш.

 

97