Шок в Сити: Хванаха Коло Туре с допинг


Н. Гавазов

Манчестър Сити отстрани от отбора си защитника Коло Туре, след като играча не успя да премине допинг теста, съобщиха новината медиите на острова. По-късно информацията беше потвърдена и на официалната страница на клуба, където се казва, че пробата, която е дал футболиста от Кот д'Ивоар е положителна.

Манчестър Сити съобщава, че от Футболната асоциация ни информираха, че „А-проба" предоставена от Коло Туре е дала положителен резултат за специфична субстанция в организма. В резултат на това, той е отстранен от участие в първия отбор, в очакване на резултатите от съдебния процес. От наша страна няма да има по-нататъшен коментар на ситуацията", се казва в изявление на клуба.

Според неофициални информации, ако и втората проба се окаже положителна Туре може да бъде изваден от футбола за срок от 1 или дори две години, но може да се размине и само с предупреждение.

29-годишния централен защитник се присъедини през 2009 година към Сити за 14 милиона паунда, като по този начин сложи край на седемгодишното си пребиваване в Арсенал. До лятото на тази година ивоариеца беше капитан на :гражданите", след което предаде поста на Карлос Тевес.

 

108